Only Love is the Answer.

Open brief, ook bestemd voor anderen, dus.
Vannacht ben ik aangeraakt door God. Ik had op de Apha cursus geleerd dat onbeleden zonden tussen jou en God en onverhoorde gebeden staat/kon staan. Dus toen ik heb ik gebeden, want ik had wel zonden, maar geen spijt. Toen heb ik gebeden of God wou geven dat ik spijt kreeg. Dit is vannacht verhoord.
Ik zat naar een openbare zender te luisteren, waar 2DJ’s vaak spotten met geloof. Maar ik houd van de muziek dus nam ik dat wel eens voor lief. Op hun site schreef ik dat het hier allemaal oude conservatieve gereformeerde mannetjes waren in het bestuur van de lokale omroep en dat niks mocht daardoor, terwijl een week later zette ik weer op hun site een commentaar of ze aub niet zo wilde spotten met geloof. Dus toen ze vannacht een plaat draaiden die getiteld was :”Who’s side are you on”? (Aan wie zijn kant sta je eigenlijk)? dacht ik in eerste instantie dat de dj’s dat dachten van mij.
Later, in hetzelfde programma, hoorde ik een kort instrumentaal stukje, waarvan ik zeker wist, dat ik die ondergrond ervan kon associeren met 1 liedje van 1 van de 3 gospelcd’s die ik vandaag had gedraaid. Wist alleen niet welke. Nou ja, eerst die Twila Paris maar draaien met versneld spoelen want die sprak me het meest aan. Overal van alle tracks stukjes geluisterd, nee: die was het niet.
Dan de 2e cd dan was het vast de cd van Gravity. Ik kon me nl. niet voorstellen dat het de 3e cd, van Ralph van Manen was, die ik die dag had gedraaid, omdat die – van de drie cd’s – mij het minst had aangesproken. Toch moest ik na luisteren, concluderen dat het Gravity ook niet was.
Dan toch maar Ralph van Manen luisteren. En ja hoor bij het 2e nummer was het raak : Stay Close heette dat. Ik ging op bed de tekst liggen lezen. Het ging over mijn keuze.
“……Please melt my hardened heart….” en ik moest huilen toen ik dat las, juist om die zonden waar ik nooit eerder spijt van had gehad. Mijn hart brak. Net alsin de tekst. (“…..Plz, laat mijn hart smelten…..)” Ik ben in gebed gegaan en mijn zonden beleden en voelde mij heel vredig daarna.
Ik durf dit niet aan mijn ouders te vertellen, zij zijn nogal nuchter in geloof. (Vind ik).
Achteraf was misschien die plaat : “Who’s side are you on”? ook wel een duidelijke vraag van God. Ik zet deze brief wel op deze site, omdat ik het wel een mooie getuigenis vind.
Nu spreekt deze cd mij meer aan. Van Ralph, dan.
 
Ik ben bij Jan Zijlstra geweest, October 2007 . Ik ben niet helemaal genezen van mijn rugpijn, blijf een zwakke rug houden, maar word niet meer wakker met rugpijn. (!) Ik kan een stuk beter functioneren, nu!
Nu nog een getuigenis :
I feel good by Double G. (Double G. staat voor ‘Gods Gift’).
Vanochtend, had ik Internet radio aan. Ik was met Internet radio (KX-radio) in slaap gevallen. Ik werd zo kwart voor 6 wakker en hoorde toen mijn naam noemen door Bert van Lent, de presentator.
“Als Pina Jones wakker is, mag ze bellen naar de studio, want ik heb geloof ik helemaal geen luisteraars meer, niemand op de chat…”
Ik besloot op de chat te gaan en hem mijn telefoonnummer te geven. De studio zelf bellen is zo duur! Ja hoor, daar belde hij. Even een babbeltje dat hij mijn videoblog zo leuk vond (http://joepenpien.videoblog.nl/ ) en toen vroeg hij : Kan ik een plaatje voor je draaien? Dus ik dacht : Dit is een manier om te getuigen en zei : Ik stuur je wel een liedje via de mail, en dat mag je draaien. Het is een cover van James Brown’s : “I feel good.”
Wat ik er niet bij zei was dat het gecovered was door een gospelbandje. (Double G. : Gods Gift). Toch hebben ze het helemaal gedraaid. Aan het eind zei Bert : “Goh Pina, ik wist niet dat je zo met God was…”
En toen werd ik bang, bang wat de mensen ervan zouden denken en stuurde Bert vlug een mailtje erna met de mededeling dat je met mij als Christen ook lachen kon, ik had immers ook eens het ‘tekstje’ geschreven van :
“Fuck fuck fuck, mijn ouders noemde me Habakuk.”
Toen ik het mailtje verstuurd had, kreeg ik spijt want ik vond het toch wel grof.
Toen ik daarna mijn stille tijd had, las ik eerst in Mattheus 10. Er stond, effe in mijn eigen woorden dan, : Als U niet openlijk voor God uitkomt, zal ik, Jezus, ook niet openlijk voor U bij God uitkomen.
Dit leek wel antwoord ! Ik wilde geaccepteerd worden door Bert en de luisteraars en krabbelde daarom terug van mijn getuigenis door die mail na te sturen. Maar het is alleen belangrijk wat God van je vindt!
Toen bad ik na het Bijbel lezen en beleed deze zonde. Aan het eind van het gebed sloot ik af met : Nou, ik heb het beleden ik had oprecht spijt, U heeft me vergeven, dan rond ik het geheel af met een positieve insteek; Dat die plaat toch helemaal uitgedraaid is op de radio….
Een soort positieve evaluatie besprak ik met God dus, aan het eind van het gebed.
Zo kon ik de dag goed beginnen en had ik deze dag ook een heel vredig gevoel. Ook ben ik naar de kerk geweest. Dit was een goede zondag, al met al….
 
Handoplegging en ziekenzalving,
een praktijkverhaal.
 
Erwina: Ik ging in oktober 2008  naar de kerk en daar predikte ds. Z. over handoplegging en ziekenzalving.
Dit sprak mij wel aan. Ik heb wel enige ervaring met genezingsdiensten.
Ik heb toen een afspraak met ds. X. gemaakt om het er eens over te hebben.
De ds. kwam thuis bij mij. Hij vertelde mij dat er nog een voorbereiding aan voorafging.
 
Ds X.: Het was mijn taak Erwina wat te vertellen over deze dingen.
Handoplegging en ziekenzalving is een Bijbels verantwoorde keuze voor overgave aan God.
Je stelt je zelf aan God ter beschikking en wat past voor Zijn Koninkrijk dàt zal God aan je doen.
Van ziekenzalving word je altijd beter, maar niet persé lichamelijk.
 
Erwina: En ook vroeg hij mij of ik mijn zonden wilde belijden. Dat staat in Jacobus 5, zei hij.
Dat hoefde niet meteen, daar mocht ik de tijd voor nemen.
Dan zou de ziekenzalving en handoplegging geschieden in een soort huisdienst, met ook de ouderling er bij. Ik mocht er ook mensen bij uitnodigen.
 
Z: Ik vroeg de kerkenraad om toestemming, en Y, om er als wijkouderling bij te zijn.
Erwina hield haar belofte om schuld te belijden. Dat past ieder mens op z’n tijd….
 
Erwina: Dus, zo gezegd zo gedaan.
Ik mocht voor de huisdienst een bijbeltekst uitkiezen en een lied dat we zouden zingen.
Ik koos Jesaja 43: 4 (In mijn eigen woorden vat ik deze tekst op als U bent kostbaar in Mijn oog) “Op U mijn Heiland blijf ik hopen” als lied.
 
Toen was het zover. De huisdienst zou plaatsvinden.
Ds. X. begon met iets over de bijbeltekst te zeggen en ik heb amper gehoord wat hij daarover zei, omdat ik er zo zenuwachtig voor was, wat eigenlijk helemaal niet nodig was.
 
Ds. Z: We lazen Jacobus 5 verzen 13 t/m 16. In deze gebroken wereld mogen wij geloven dat God heelheid wil. Jezus heet immers de Heiland (Heelmaker). Maar het gaat niet persé nu om mijn gezondheid, het gaat om het Koninkrijk Gods. En krijg je dan ook iets? Een stukje genezing? Innerlijk herstel misschien? Meer genezing op termijn? Dat moet je los laten, aan God laten dus.
 
Erwina: Toen moest ik knielen op een echt knielbankje en Ds. X. sprak het gebed uit en zalfde mij met echte olie dmv een kruisje op mijn hoofd te maken met die olie.
Ds. X. zei : ”Ga er niet zomaar van uit, dat je nu helemaal geneest”, maar ik vulde hem al aan: “Als God mij niet geneest, heeft hij een ander plan met me”.
 
Het is nu een paar maanden verder. Ik had slijtage aan mijn linkerknie voor de huisdienst, maar kan er nu beter op steunen.
Andere klachten zijn misschien niet overgegaan, maar toch geloof ik in de werking van de genezing.
Ik zie het aan mijn knie!
 
Als mensen overwegen ook een ziekenzalving en oplegging te vragen; Waarom niet mensen?
Het is zeker niet eng en baat het niet dan schaadt het ook niet (!)
 
Erwina alias Pina Jones van https://Erwina.nl
Ds. X.
 
 
 

Gepubliceerd door Erwina H. alias Pina Jones

Hi there.

One thought on “Only Love is the Answer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: